ЗМІСТ
Юний друже.' З
Вступ 5
Розділ І. ПРОЕКТУВАННЯ ВИРОКІВ 7
Об’єкти проектування. Методи проектування
С 1. Процес проектування. Метол ідеальності в проектуванні 7
§ 2. Конструювання і комбінаторика 9
Технічне конструювання
§ 3. Перерізи на кресленні 15
§ 4. Розрізи на кресленні 21
§ 5. Нахил і конусність на кресленні 33
§ 6. Допуски і посадки 37
Штучні і синтетичні конструкційні матеріали
§ 7. Полімери. їх класифікація і властивості 39
§ 8. Пластмаси 41
§ 9. Гума 47
Машинобудівні матеріали
§ 10. Загальні поняття про метали 50
§11. Фізичні, хімічні, технологічні
та механічні властивості металів 54
Деревина
§ 12. Властивості деревини 58
§ 13. Механічні властивості деревини 61
§ 14. Визначення вологості деревини 62
§ 15. Технологічні властивості деревини 63
Запитання для самоперевірки до розділу 1 64
Розділ 2. ТЕХНІКА І ТЕХНОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ ВИГОТОНЛКІПІЯ ВИРОКІВ ІЗ КОНСТРУКЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ 66
Техніка
§ 16. Будова фрезерного верстата 66
§ 17. Управління фрезерним верстатом 74
§ 18. Прийоми фрезерування 77
§ 19. Основні відомості про фрезерування 79
§ 20. Фрезерування уступів і пазів дисковими фрезами 82
§ 21. Відрізання заготовки і прорізання пазів 83
§ 22. Професія фрезерувальник 88
§ 23. Поняття про різьбу 90
§ 24. Основні елементи різьби 92
§ 25. Профілі різьби 93
§ 26. Основні типи різьб і їх призначення 94
§ 27. Зображення і позначення різьби на кресленні 96
§ 28. Інструменти для нарізання різьби 103
§ 29. Нарізання різьбн 105
§ ЗО. Термічна та хіміко-термічна обробка металів 108
§ 31. Ручне довбання деревини 119
§32. Різання стамескою 120
§ 33. Ручне свердління деревини 123
§ 34. Заточування деревообробних інструментів 125
Оздоблення виробів
§ 35. Поняття про народні промисли 128
§ 36. Оздоблення деревини вставками 128
§ 37. Маркетрі 133
§ 38. Озлоблення виробів із деревини,
виготовлених на токарних верстатах 135
§ 39. Поняття про якість, ергономічну
та екологічну оцінку об’єктів праці 136
§40. Принципи вибору професії 139
§ 41. ІІрофесіограма як джерело інформації про професію 141
Запитання для самоперевірки до розділу 2 142
Розділ 3. ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНІ РОБОТИ 144
§ 42. Принцип дії і будова контрольно-вимірювальних приладів 144
§ 43. Система вимірювальних приладів 145
§ 44. Лічильники електроенергії 148
§ 45. Неоновий пробник, амперметр, вольтметр і авометр 150
§ 46. Перша допомога при ураженні електричним струмом 153
§ 47. Використання послідовного та паралельного
з'єднання споживачів у побуті. Правила монтажу розгалуженої мережі у побуті 157
238
Колекторний електродвигун
§ 48. Будова, принцип дії та призначення
колекторного електродвигуна 160
§ 49. Паспортні дані колекторних електродвигунів
та технічний догляд за ними 164
Запитання для самоперевірки до розділу 3 168
Розділ 4. ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ РОСЛИН 170
§ 50. Основи агротехніки вирощування картоплі 170
§ 51. Основи агротехніки вирощування кукурудзи 174
Технологія вирощування плодових дерев
§ 52. Загальна характеристика плодових дерев 177
§ 53. Технологія розмноження і вирощування
плодових дерев 178
§ 54. Догляд за плодовими деревами 183
§ 55. Ручний садовий інвентар, його призначення
та безпека праці під час користування ним 186
Механізовані знаряддя праці
§ 56. Малогабаритні механізовані знаряддя
и озелененні території 190
Первинна переробка та зберігання продукції рослинництва
§ 57. Способи заготівлі овочів 192
§ 58. Первинна переробка овочевої продукції 197
Запитання для самоперевірки до розділу 203
Розділ 5. ТЕХНОЛОГІЯ ДОГЛЯДУ ЗА ТВАРИНАМИ 205
§ 59. Значення і місце водоплавної птиці у житті людини 205
§ 60. Пороли водоплавної птиці й отримання молодняка 207
§ 61. Вирощування молодняка качок 210
§ 62. Догляд і вирощування молодняка гусей 213
Переробка продукції тваринництва
§ 63. Біохімічні основи первинної переробки
продукції тваринництва 215
§ 64. Технологія первинної переробки
молочної продукції 217
§ 65. Технологія отримання молочної продукції
в домашніх умовах 220
§ 66. Технологія приготування сиру 223
§ 67. Вершкове масло: основи технології виготовлення 225
Запитання для самоперевірки до розділу 5 226