Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 23.12.2024, 14:44

Сайт вчителя трудового навчання
Фалька Володимира Вікторовича

Меню сайту
Категорії розділу
Професії [98]
Поради [10]
Фотоальбоми
Сайти вчителів
Навчальні ресурси
Об'єкти праці
Статистика
Каталог
сайтів України каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Святковий календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Каталог статей

Головна » Статті » Профорієнтація » Професії

Кухар
1. Загальна характеристика професії 
 Готувати супи, другі блюда, компоти й іншу їжу. Знає, як правильно зберігати продукти, пам'ятає рецепти готування різних блюд і вміє красиво оформляти приготовлене. Організує зберігання продуктів відповідно до санітарно-гігієнічних норм. Незважаючи на те, що кухар на підприємствах громадського харчування користується встановленими рецептами блюд, він може вносити в них зміни залежно від якості сировини й контингенту споживачів. Працює в приміщенні, в умовах підвищеної температури.
 2. Вимоги до індивідуальних особливостей 
фахівця Кухар повинен бути фізично витривалим, мати гарну довгострокову пам'ять, об'ємний і лінійний окомір, рухливі пальці рук, умінням концентрувати увага. Йому потрібні тонке почуття часу, висока чутливість до відтінків заходу й смаку, що відтворює уяву (здатність дивлячись на рецепт, представити зовнішній вигляд і смак блюда), відповідальність, чесність. 
 3. Медичні протипоказання
 Робота не рекомендована людям, що страждають наступними захворюваннями: органів дихання; серцево-судинної системи; органів травлення; сечовивідних шляхів; опорно-рухового апврату; нервової системи; хвороби шкіри з локалізацією на кистях рук. 
 4. Вимоги до професійної підготовки 
 Повинен знати правила зберігання продуктів, режими їхньої обробки, норми, співвідношення й послідовність закладки продуктів, рецепти блюд, правила експлуатації встаткування, санітарно-гігієнічні вимоги до процесу готування їжі, фізіологію живлення, основи лікувальної й дієтичної кулінарії. Повинен уміти обробляти різні продукти, наготовлювати блюда відповідно до рецептів, використати спеціальне устаткування.
 5. Родинні професії 
 Бармен, кондитер, кулінар рибних і морепродуктів.
Категорія: Професії | Додав: Володимир (21.02.2014)
Переглядів: 949 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Друзі сайту
Кнопка на ваш сайт
Випадкові фото
Презентації
Інформер
Таблиці та наочності [88]
Корисні сайти [2]
для підготовки вчителям та учням до уроків трудового навчання
Об'єкти праці, креслення, шаблони [104]
Об'єкти для проектування і виготовлення учнями
Технології обробки [2]
Профорієнтація [108]
Дистанційне навчання [0]
Завдання
Picture Stencil
Оnline-convert

Falko Volodymyr© 2024