Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 23.12.2024, 11:38

Сайт вчителя трудового навчання
Фалька Володимира Вікторовича

Меню сайту
Категорії розділу
Професії [98]
Поради [10]
Фотоальбоми
Сайти вчителів
Навчальні ресурси
Об'єкти праці
Статистика
Каталог
сайтів України каталог сайтів
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Святковий календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Каталог статей

Головна » Статті » Профорієнтація » Професії

Технолог громадського харчування
 

 Технолог громадського харчування - це фахівець з розробки, виробництва, реалізації і контролю якості кулінарної і кондитерської продукції, обслуговування споживачів і надання послуг як технолога в підприємствах громадського харчування.

Діяльність технолога є роботою у сфері громадського харчування і охоплює круг обов'язків в області оформлення необхідної документації і обліку матеріальних цінностей, устаткування, сировини, готової продукції, а також складання рецептів нових страв і технологічних карт.

Технолог громадського харчування повинен володіти відповідальністю, організованістю, акуратністю, уважністю, мати хорошу смакову і нюхову чутливість і творчі здібності.

Технолог визначає якість продуктів, розраховує їх кількість для здобуття готових страв. Складає меню. Розподіляє обов'язки між кухарями і контролює їх роботу. Відповідає за справність устаткування і якість готових страв. Сприяє впровадженню прогресивних технологічних процесів виробництва продукції і вдосконаленню організації обслуговування населення. Розробляє програми по забезпеченню підвищення якості послуг харчування. Здійснює розробку і затвердження нових рецептур на страви, кондитерські і кулінарні вироби з оформленням відповідних нормативних документів. Готує пропозиції по розширенню асортименту і впровадженню нового вигляду сировини. Здійснює оперативний контроль над якістю і дотриманням технології приготування їжі. Бере участь в підготовці, перепідготовці і підвищенні кваліфікації виробничих кадрів з обліком вимог ринкової економіки. Досліджує чинники, що мають значення для успішної реалізації послуг, що надаються, попиту, причини його підвищення і зниження, диференціацію від купівельної спроможності населення. Сприяє збалансованому розвитку сфери послуг громадського харчування, готує пропозиції по вибору і зміні напрямів розвитку асортименту, виробничо-господарській і підприємницькій діяльності. Вивчає ринок аналогічних послуг і тенденції його розвитку.

 

Категорія: Професії | Додав: Володимир (28.04.2014)
Переглядів: 1517 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Друзі сайту
Кнопка на ваш сайт
Випадкові фото
Презентації
Інформер
Таблиці та наочності [88]
Корисні сайти [2]
для підготовки вчителям та учням до уроків трудового навчання
Об'єкти праці, креслення, шаблони [104]
Об'єкти для проектування і виготовлення учнями
Технології обробки [2]
Профорієнтація [108]
Дистанційне навчання [0]
Завдання
Picture Stencil
Оnline-convert

Falko Volodymyr© 2024