Ґрунтознавець - фахівець, який займається вивченням ґрунтового покриву Землі. Ґрунтознавство - наука про верхній шар земної кори, властивості якого важливо враховувати при організації сільського господарства, охорони здоров'я, а також будівництва. Воно входить до складу природознавства. Ґрунтознавство вивчає походження, розвиток, будову, склад, властивості, географічне поширення та раціональне використання ґрунтів.Читати далі
Дана професія відноситься до галузі харчової промисловості - базової галузі народного господарства, однієї з провідних ланок агропромислового і промислового комплексів України, її регіонів і областей. Читати далі
Політолог - це фахівець, який вивчає політику як особливу область життя людей, пов'язану з владними відносинами, і аналізує події політичного життя.
Основна функція політолога - громадська. Він підвищує політичну грамотність правлячої еліти та «простих людей». Завдяки коментарями політологів громадяни чіткіше уявляють собі суть того, що відбувається в країні, отримують уявлення про політичні цінності та норми. У деяких випадках це сприяє пом'якшенню соціальної напруженості.
Розуміння професії політолог існує в трьох аспектах: політолог - громадський експерт, політолог-вчений і політолог - спеціаліст в області практики політичного життя суспільства. Читати далі
Фінансовий координатор проектів, він же - координатор фінансових проектів, працює з фінансовими та юридичними документами, які супроводжують проект. У маленьких фірмах обов'язки цього спеціаліста лягають на плечі менеджерів по роботі з клієнтами, але досить великі компанії звільняють їх від цього навантаження, оскільки для того , щоб працювати з рахунками, кошторисами, документами, договорами і всілякими додатками до них, актами здачі-приймання робіт, вони наймають спеціального співробітника - фінансового координатора проектів.
Спеціаліст з IPO - це фахівець з первинного розміщення акцій.
Особливості професії
Initial Public Offering (IPO) - перший вихід будь-якої компанії зі своїми цінними паперами (акціями) на біржові торги.
Розміщення акцій на біржі також називається емісією цінних паперів, а компанія, що випускає їх - емітентом.
Суть цієї акції в тому, що компанія-емітент пропонує всім бажаючим стати акціонерами, купивши якусь кількість її акцій на біржі. І якщо на акції є попит, компанії вдається залучити додаткові фінансові ресурси для подальшої роботи та розвитку.
IPO - крок дуже відповідальний і вимагає ретельної підготовки: вчиняється ціла низка організаційних, фінансових і юридичних процедур. Читати далі
Категорійний менеджер наділений великим ступенем відповідальності за прийняття рішень для отримання максимального економічного ефекту щодо закупівлі та продажу товару своєї категорії. Він керує виробленням критеріїв оцінки споживчих властивостей товару певної категорії, за якими надалі буде оцінюватися вся ця категорія. Наприклад, наявність упаковки та штрих-коду, дизайн, смакові якості, термін придатності, термін гарантії, відсутність консервантів, високотехнологичність, додаткові властивості або якості (скажімо, набір функцій в електроніці), новизна рішення, присутність аналогічного товару на ринку, позиціонування товару тощо.Читати далі
Столові, чайні сервізи, вази та інші вироби зі скла, що несуть на собі художньо виконані малюнки та прикраси, є справою рук людини, професія якої носить назву аерографіст. Він прикрашає вироби з скла. За допомогою аерографа, відповідними фарбами наносить на скло малюнки різних типів. Робить написи за трафаретом.Читати далі
Монтує та ремонтує ліфтове обладнання, встановлює і регулює автоматичні замки дверей ліфтових шахт, поверхових перемикачів, обмежувача швидкості, уловлювачів сигналів апаратури, здійснює розбирання, складання та регулювання підйомного механізму та гальмівного пристрою, робить заміну канатів, кріпить їх до кабіни і противаги, прокладає кабелі в трубах, визначає несправності в мережах освітлення. Читати далі
Технолог громадського харчування - це фахівець з розробки, виробництва, реалізації і контролю якості кулінарної і кондитерської продукції, обслуговування споживачів і надання послуг як технолога в підприємствах громадського харчування.
Діяльність технолога є роботою у сфері громадського харчування і охоплює круг обов'язків в області оформлення необхідної документації і обліку матеріальних цінностей, устаткування, сировини, готової продукції, а також складання рецептів нових страв і технологічних карт.